Waarom uw ramen laten wassen?

 

Door regelmatig de ramen te wassen, voorkomt u eventuele schimmels aan de binnen- of buitenkant. Schimmel is erg slecht voor de gezondheid en wilt u dus voorkomen in uw woning of (bedrijfs)pand. Glasbewassing is een snelle en relatief goedkope manier om uw woning of pand er weer als nieuw uit te laten zien.

Hoe vaak moet je je ramen laten wassen?

 

Denk aan het weer, vogelpoep, ronddwarrelend zand en stof, of andere aanslag. Daarom is het aan te raden in ieder geval elke 5 tot 7 weken de ramen buitenshuis schoon te maken. Binnenshuis voldoet eens in de twee tot drie maanden voor de meeste huishoudens.

Hoe werkt een glazenwasser?

 

Een glazenwasser staat in eerste instantie in voor de reiniging van het glas (zowel binnenkant als buitenkant) en het schrijnwerk van de ramen en deuren. Indien gewenst kan de ramenwasser ook de volgende zaken proper houden:

 • Glazen binnendeuren
 • Glazen balustrades
 • Rolluiken
 • Veranda's

Bij winkels of andere bedrijven zal de glazenwasser uiteraard ook de etalage, showrooms en andere glaspartijen voor zijn rekening nemen.

In de regen ramen wassen..

Het wassen van ramen in de stromende regen is natuurlijk geen pretje, maar maakt het ook uit voor het eindresultaat? Het antwoord hierop is NEE. Regenwater is namelijk vrij van mineralen en droogt dus net zoals bijvoorbeeld osmosewater streeploos op.

Waarom zonnepanelen reinigen ?

 

Reiniging van zonnepanelen biedt u een tal van voordelen. Aangezien zonnepanelen boven op het dak liggen, worden deze grotendeels blootgesteld aan regen, hagel, wind en zonneschijn. Onder andere om de levensduur te verlengen en het rendement te behouden is het immers belangrijk dat u deze jaarlijks professioneel laat reinigen. Met een periodiek onderhoud kunnen véél problemen vermeden worden. 

 

 

Reinigen van Dakgoten 

 

 

Afgevallen bladeren, takken, mos en vuil verstoppen de goot en waterafvoer. Dit kan leiden tot onaangename verrassingen. 3 redenen om je dakgoot op regelmatige basis te reinigen:

 1. Vermijd wateroverlast: een verstopte dakgoot overstroomt en voert water niet meer juist af. Zo belandt er een plas water op je gazon en voor je deur.
 2. Vermijd schade aan de dakgoot: doordat het water in de goot blijft staan, krijgt de dakgoot meer gewicht te verduren. Een slecht onderhouden dakgoot kan daaronder bezwijken. Dit maakt het minder veilig om eronder te lopen.
 3. Vermijd schade aan de woning: door verstopping loopt er water over op je gevels. Hierdoor ontstaan kunnen er schimmels en vochtplekken op de muren ontstaan. Bij een houten gevelbekleding kan het zelfs leiden tot houtrot. Komt er water onder het dakbeschot terecht, dan kan je te maken krijgen met lekkages in huis.

 

Verwijderen van groen aanslag.

Het verwijderen van groen aanslag doen wij door middel van een biologisch afbreekbaar product.

Dit geheel ongevaarlijk voor mens,dier en planten ! Wij kunnen dit voor u doen of u kunt bij ons het product verkrijgen daar wij een officieel verkooppunt zijn voor JERANIT. De bussen zijn verkrijgbaar in 1L en 5L. Werkt op alle ondergronden zonder schrobben of schuren.

 

GEBRUIK:

Met sproeitoestel:

 •   1 Liter JERANIT®  MULTI-REINIGER op 5 liter water (afhankelijk van de vervuiling)
 •   Goed innevelen op een droge ondergrond, niet in de hete zon of bij regenweer toepassen!!!

 

Met een borstel of gieter:

 • 1 Liter JERANIT®  MULTI-REINIGER op 10 liter water (afhankelijk van de vervuiling)
 •   doornat maken, niet in de hete zon of bij regenweer toepassen!!!

 

!!! JERANIT®  MULTI-REINIGER NIET NASPOELEN !!!